Om oss
Vår första Berner sennen skaffade vi 1997, Skånegårdens Elvira.
"Vira" var en fodertik och fick sin första kull på Skånegårdens Kennel år 2000.
Intresset växte hos oss för rasen och dess avelsarbete.
Vi har en liten uppfödning med betoning på liten, även om våra barn är stora och sedan många år självständiga är vi aktiva i arbetslivet och valpar tar extremt mycket tid. När allt stämmer försöker vi få till en alltid lika efterlängtad kull.

Hundkunskap rent generellt har vi skaffat genom åren, Cecilia är utbildad instruktör via SBK, har tränat och tävlat lydnad med några av husets egna hundar.
Zoltan har varit aktiv med att träna och tävla egna hundar i både lydnad och Agility. Han är också utbildad figurant för MH (mentalbeskrivningar). 

Kontakta oss

Yngsjövägen 400-36 | 296 92 YNGSJÖ SE
+46 (0) 705 28 92 60
  E-mail: mogor@telia.com
  Face book: bernljungens kennel

Vår filosofi
Alla vill vi ha den perfekta hunden, den ska vara frisk, den ska vara stabil och den ska helst se ut enligt rasstandard. 

Det är inte helt enkelt att få till den helt perfekte även om strävan är där. För oss är den mentalt sunda hunden A & O.
Rasen är drabbad av flera olika sjukdomar, naturligtvis lägger vi stor vikt vid att använda friska/testade hundar som ger en bra förutsättning till våra valpar.
Rasstandarden är inte oviktig våra hundar är meriterade på flertalet utställningar, visst ska en Berner se ut som en Berner.... 

Links

Home

Allt om hund

Om oss

Kontakt

mogor@telia.com

Yngsjövägen 400-36

296 92 YNGSJÖ SWEDEN

+46 (0)705 289260

 

© Copyright Bernljungens